Broches of spelden

Broches of spelden zijn verleden tijd door deze unieke vestsluiting. Nee ze passen juist heel goed naast elkaar en passen elkaar juist goed aan. Deze Vest clips gebruik je om op een leuke trendy manier je vest of jasje bij elkaar te houden. Ze zijn ook ideaal om je stola op zijn plaats te houden. Verder worden ze ook gebruikt om je kledingstuk te tailleren. Dit sieraad de vest clip bestaat uit twee stevige (bretels)klemmen die bij elkaar worden gehouden door het sieraad.

Op een eenvoudige manier kunt u zo uw vest of ander kledingstuk aan elkaar bevestigen.

De broche is een eeuwen oud sieraad en heeft zo zijn tijden dat het populair is of juist niet. Toch is deBroche ook een sieraad wat, als je het goed draagt, iets toe kan voegen aan je outfit. Maar daar zit hem nu ook net het probleem mij menig vrouw. De broche wordt vaak of niet goed gecombineerd met andere sieraden of past niet bij de kleding qua vormgeving, kleur of stijl.

Geschiedenis van de broche

De broche gaat al terug tot enkele eeuwen voor de huidige jaartelling. De Romeinen droegen de broche in de vorm van een mantelspeld (Fibula) al. Zo konden de kleden goed gedrapeerd worden om het lichaam en werd de speld op de schouder vastgezet. De knoop werd pas veel later de “vervanger” voor deze speld.
De broche is lange tijd een sieraad geweest voor de mensen die het zich ook konden veroorloven en is langzaam van laten zien dat je veel geld had en een echte functie voor dit sieraad, maar puur sieraad gegaan en nauwelijks nog functioneel.
Er zijn wel een tijdje spelden geweest die ook een functie hadden, maar inmiddels is de broche alleen nog een sieraad en is heeft tonen van je rijkdom ook qua broche geen functie meer.

De broche/ vestclip van nu

Hoewel de broche ook onderhevig is aan modebeelden, krijgt het een meer constante in de vorm van een sieraad wat nog slechts een outfit op moet leuken al dan niet in combinatie met andere sieraden in dezelfde lijn.

Dasspeld

Hoewel het in het verleden door mannen en vrouwen gedragen werd, is dat inmiddels toch wel anders geworden. De broche in de traditionele zin van het woord, wordt nog slechts door vrouwen gedragen. Varianten worden wel door mannen gedragen, denk aan de dasspeld of dasschuif en dan heeft het sieraad ook nog een functie: Namelijk om de stropdas op zijn plaats te houden. Vergeet dus niet om de dasspeld vast te maken aan je stropdas en je overhemd. Draag je al een vest of gilet over je overhemd? Dan is een dasspeld overbodig omdat de stropdas al op zijn plaats wordt gehouden.

Er zijn wel etiquette verbonden aan het dragen van een dasspeld. Je draagt de dasspeld ten hoogte van het 3e en 4e knoopje van je overhemd. De dasspeld mag niet voorbij de stropdas steken. Bij een smalle das vanaf 5 cm breed is het aan te raden een speld niet te kiezen met een maximale lengte van 4 cm. Draag je stropdassen vanaf 7 cm, dan is een dasspeld met een maximale breedte van 6 cm een de juiste keuze. Bij www.welkestropdas.nl kun je kiezen uit diverse dasspelden en elke maand voegen we nieuwe dasspelden toe. De dasspelden zijn allemaal van edelmetaal en 100% nickelvrij. Bekijk hier het assortiment met dasspelden.

Vestclip

De vrouw kan de vest clip overigens natuurlijk ook gebruiken om een sjaal mee vast te zetten . Ze zijn ook ideaal om je stola op zijn plaats te houden.
Deze Vest clips gebruik je om op een leuke trendy manier je vest of jasje bij elkaar te houden. Verder worden ze ook gebruikt om je kledingstuk te tailleren. Voorbeeld van een klant van een klant van WWW.RVHFashion.nl

Ik had jaren geleden een heel mooi overhemd gevonden bij een weggeefwinkel. Met een riempje kon ik hem wel dragen, maar dan zat hij niet heel mooi. Terwijl het overhemd dat zelf wel was. Met een vest clip zat hij super

Kijk bij een broche altijd uit dat je niet teveel gaat dragen. Een grote broche met grote oorbellen en een flinke ketting is echt te veel. Een opvallende oorbel met een bijpassende broche kan wel, maar laat het daarbij.

In tegenstelling tot de broche gaan deze vestclip wel.
Met deze clip kunt je de vest vast maken welke geen knopen of andere sluiting heeft.
Hierdoor kan de vest niet van uw schouder vallen.
Door deze vestclip te bevestigen, blijft het vest op zijn plaats

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *