iedereen weet dat er veel soorten leer verkrijgbaar is maar niet iedereen is op de hoogte van waterbuffel leer. Dit mooie stukje leer is uitermate geschikt voor lederwaren. dit komt door de eigenschappen.

In deze blog gaan we uitgebreid in op het buffelleer de afkomst en de vele voordelen van buffel leer.

Wat is buffelleer?

De waterbuffel Buffelleer is afkomstig van die mooie beesten

Buffelleer is afkomstig van de waterbuffel. De meeste waterbuffels komen uit Aziƫ en Afrika! De Laatste jaren komen er ook steeds meer waterbuffels in Europa. Nederland heeft tegenwoordig ook een paar waterbuffel farms.

De huiden van de waterbuffel worden plantaardig gelooid en ingekleurd met aniline. Doordat het leer plantaardig is gelooid, blijft het leer in de oorspronkelijk kleur.

Waar door elk stukje leer uniek is. Zelfs binnen 1 huid kan er verschil in zitten omdat het om een natuur product gaat.

Na het inkleuren van de huid wordt de huid met de hand geschuurd. door het schuren haal je de oneffenheden weg en ontstaat er een fluweelzachte huid met een prettige grip. Ook komen de kleuren beter tot zijn recht met het schuren van de huid met de hand.

Buffel leer is een natuurproduct.

Buffelleer is 100% natuurlijk en heeft een langere houdbaarheid dan bijvoorbeeld runderleer. Het leer krijgt bij langdurig gebruik een glanzende uitstraling ofwel meer karakter.

Buffel leren portemonnee’s

De portemonnee’s van buffelleer zien er stoer uit liggen prettig in de hand. producten van buffelleer hebben een langere levensduur dan andere leren producten. Ook is elke product uniek dit komt door de speciale manieren van het bewerken van het leer.

Wilt u ook een leren portemonnee van echt buffelleer. RVH Fashion heeft een groot assortiment buffelleer in verschillende modellen en kleuren. Klik op de onderstaande link om rechtstreeks naar de webshop te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *