In deze blog gaan we vertellen in welke beroepen een bretel prettiger is dan een riem.

Bretels zijn niet alleen geschikt voor het dagelijkse leven maar ook onmisbaar in bepaalde beroepen. BRANDWEER (Gallowses zoals ze destijds in de VS genoemd werden).Benjamin Franklin hij stichtte de

eerste vrijwillige brandweer in Philadelphia is een stad in de Amerikaanse staat Pennsylvania en droeg de brandweerlieden op rode bretels te dragen als onderdeel van hun werkkleding. Een traditie die vandaag de dag nog altijd bestaat.

196980149

De geschiedenis van bretels

Bretels komen voor het eerst in 1736 in de geschiedenisboeken voor. Dus de bretel gaat al bijna 3 eeuwen mee en die hebben nut wel bewezen. Ze waren in die tijd een stijlvolle manier om je broek op te houden. Waar toen die tijd de smoking of jacquet mee ophielden. Benjamin Franklin, is de eerste in de geschiedenis waarvan bekend is dat hij bretels droeg.

Een zwarte bladzijde

Een zwarte bladzijde uit de geschiedenis van de bretel. De zomer van 1893 was heel warm in Londen. En door de warmte trokken vele kantoormedewerkers hun jasje uit. Waar door de bretels ongewenst zichtbaar werden. Destijds ongewenst; want bretels waren onderdeel van de werkkledij. Zo lieten veel werknemers hun bretels thuis, want de link bretels en arbeider werd snel gelegd.

De geschiedenis van de metalen clip

In 1894 werden metalen clippen uitgevonden. Vanaf toen was het niet meer nodig bretels door middel van knopen te bevestigen, maar kan eenvoudiger worden volstaan met het open en dicht maken van de clip. Vaak hebben deze klippen een gekarteld randje, waardoor ze helaas de tailleband van de pantalon bij veelvuldig gebruik beschadig

Jean

Britse skinheads adopteerden bretels als onderdeel van hun arbeiders-look. De bretels werden vaak bevestigd aan lichtblauwe jeans. Erg onhandig, want jeans zijn van een dikke stof gemaakt waar bretels niet goed aan bevestigd blijven toen de tijd.

221285931

Bretels vieren hun comeback in de jaren tachtig van de vorige eeuw. De Wall Street yuppies grijpen in hun drang uniek te zijn terug naar bretels. Al wie zich een hip en snel imago wil aanmeten draagt bretels. Zichtbaar of verscholen achter een jasje, dat maakt niet uit. Belangrijk is wel dat de juiste bretels gekozen worden; in luxe materialen als zijde, canvas of strak geweven katoen.

  • 1980 Wall Street

Bij welke beroepen is een bretel handig!

172742593

Bij de houthakker waren wij de bretels met 4 clips aan omdat de spanning dan beter verdeeld is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *